Nieuws & Agenda

De derde editie van het SPARK Makersfestival in de eerste Den Bosch Data Week is succesvol verlopen. Van VR-belevingen tot rijdende bureaustoelen, van interactief ballengooien tot biohacking, het was allemaal te zien en te beleven tijdens het festival. Ruim achthonderd bezoekers werden geïnspireerd door data-toepassingen en ideeën.

Tussen de deelnemers bevond zich ook multimedia kunstenaar Jonas Vorwerk. Vorig jaar won hij de Foederer Talent Award, op het makersfestival toonde hij zijn kunstwerk LOOPS. Vijf interactieve wielen die licht en geluid gaven, werden aangezwengeld door bezoekers zodat de energie vrijkwam. Ook Cadmes, Mark3D en Layrs3D Printing die vorig jaar ook aanwezig waren, toonden 3D printers en VR-belevingen. Het transitiespeelplein van kunstenaarscollectief GrijsGroenGeel stal de show door het op een speelse manier om te gaan met energietransitie. Verderop in het souterrain kon je even relaxen op zitzakken met een heerlijk klassiek muziekje terwijl je hartritme werd gemeten.

De bezoekers, jong en oud, vermaakten zich met robot Pepper die highfives gaf aan de kinderen en een dansje waagde. In de kapel van de Mariënburg voor het altaar bevond zich de SPORT & DATA Plaza met veel interactieve spelletjes zoals springen op een trampoline terwijl via het horloge van Wanderwatch de springhoogte zichtbaar werd. Ook was er ruimte om op een ludieke manier de game Candy Crush van Kunstenaar Thijs Eerens te spelen.

De absolute topper deze dag was de expertmeeting over Biohacking. Hoe geef je een upgrade aan je lichaam? Is dit echt de
toekomst? Een zaal vol enthousiaste bezoekers zagen hoe er live een chip werd geplaatst in
het lichaam van één van de aanwezigen. Op naar een vierde editie, want wat ons betreft ‘DATA DOES IT’.

Bekijk hier de aftermovie van deze inspirerende dag.