Nieuws & Agenda

SPARK Campus en Crafts Council Nederland hebben tijdens de Bossche nieuwjaarsreceptie vandaag hun plan voor de eerste ‘Crafts Capital’ van Nederland in ‘s-Hertogenbosch toegelicht. Dit plan voorziet erin de stad ’s-Hertogenbosch in juni om te toveren tot stad van het ambacht. Hierin worden ambachten van toen, nu en straks getoond aan het publiek. Crafts Capital voorziet in challenges, een stadsroute en het openstellen van vele ateliers en werkplaatsen. Zo maakt Crafts Capital duidelijk wat de betekenis van ambacht is voor stad, economie en onderwijs. Lees hier het plan.

Crafts Capital start in 2019 als eendaags event en bouwt in 2020 uit tot een meerdaags en herhalend event voor ’s-Hertogenbosch. Hiermee viert de stad haar geschiedenis over, en toekomst met ambacht en het maken. Burgemeester Mikkers haalde het plan aan in zijn nieuwjaarspeech voor alle ondernemers in de regio en noemde het “een brug tussen verleden, heden en toekomst”. Het herwaarderen van ambacht is een zeer relevant en actueel thema voor de Nederlandse economie, de arbeidsmarkt en het onderwijs. Juist innovatie en technologie blijven vragen om een praktische vertaalslag, waarmee vele makers opgeleid en benodigd zijn. Maar ook het echt verder brengen van technologie heeft creativiteit en lef nodig, dit wordt juist bereikt wanneer je op onderzoekend doch letterlijk ‘hands on’ aan de slag gaat. Crafts Capital biedt hiervoor een platform.

Om het plan te ontwikkelen is SPARK samen met Craft Council Nederland op zoek naar partners. Mail ons via info@sparkcampus.nlom kennis, ervaring en middelen in te zetten om het event mede mogelijk te maken. Samen maken we het groot!