Nieuws & Agenda

ddw-41

SPARK organiseerde op donderdag 27 oktober de derde editie van de ontbijtsessie ‘Schaften met designers’ in het Broeinest, één van de officiële locaties van de Dutch Design Week. Een bijeenkomst waar twee bloedgroepen: designers en bouwers elkaar ontmoeten, ideeën uitwisselen en van elkaar leren. Ruim 50 deelnemers werden geïnspireerd door pitches van Studio Made by Rens, Wouter Corvers, Bernard Lenger en Renier Bosch.

 

In de ontwerpen van Studio Made by Rens (www.madebyrens.nl) speelt kleur en het onderzoek naar kleurgebruik een centrale rol. Zij werken onder andere samen met Desso, het Zuiderzeemuseum en Canon. Oosterijkse Designer Bernhard Lenger (www.bernhardlenger.com) brengt zijn ontwerpen verder door verhalen op een speelse en innovatieve manier te koppelen aan zijn werk.

ddw-24

Wouter Corvers (www.woutercorvers.nl) probeert met zijn ontwerpen een nieuw perspectief op de openbare ruimte te brengen. Het ‘leren door te doen’ principe vindt zijn weerslag in zijn ontwerpen. Tot slot vertelde Reinier Bosch (www.reinierbosch.com) meer over zijn ontwerp voor het Jheronimus Bosch 500 jaar en zijn zonnetegel die design met energie-opwekking combineert. Hiervoor won Bosch de Solar Design Challenge. Bosch is een van de ontwerpers die intensief samenwerkt met SPARK.