Nieuws & Agenda

Studenten werken aan ‘intelligente’ koffertrolley bij SPARK Lab

Binnen afzienbare tijd lopen toeristen met compacte koffertrollies met een geïntegreerd GPS systeem door Amsterdam. Tenminste als het Yarick en Emma ligt. Zij zijn studenten Human Technology van het Koning Willem I College die op dit moment aan een stageopdracht bij SPARK werken. In het lab ontwikkelen zij een innovatief ontwerp van een koffertrolley met GPS die simpel en makkelijk te dragen is. Het project vordert met rasse schreden en het duo is zelfs al klaar met het eerste prototype die uiteraard in het lab van SPARK gemaakt is.

‘Ons doel is om binnen tien weken een goedwerkend prototype gereed te hebben die getest is in Amsterdam’, aldus de energieke Yarick (18). Zijn eerste kennismaking met de campus was tijdens een introductieavond van de nieuwe opleiding Human Technology. Hij is content met zijn eerste stageplaats bij SPARK, ‘Er is voldoende dynamiek op de campus om ons verder te brengen’.

Het ontwerp richt zich naast een soepel rijdende trolley ook op de GPS-chip die uiteindelijk informatie over de toeristen verzameld. Alles tegenprestatie krijgen toeristen gratis tips over nabijgelegen attracties en horeca. We zijn benieuwd wanneer de eerst werkende trolley door Amsterdam wordt geduwd!

 

 

 

Meer informatie over dit project? Stuur een mail naar jasper@sparkcampus.nl.