Nieuws & Agenda

Nieuwe abonneehoudster maakt educatief technisch meegroei speelgoed in het lab

 

Happy Monster Factory ontwerpt en maakt technisch speelgoed dat voortdurend in ontwikkeling is en meegroeit met het kind. Met de Happy Monster Factory box kunnen kinderen hun eigen fabriekje bouwen of iets anders. Het intuïtieve speelgoed kan integraal voor alle leeftijden gebruikt worden. In de leeftijd tot zes jaar kan het mechanisch gebruikt worden en tot negen jaar elektrotechnisch. Vanaf tien jaar kunnen ze er eenvoudig mee programmeren via Arduino en behoort het 3D printen van elementen tot de mogelijkheden. De boxen van de Happy Monster Factory worden sinds kort ontwikkeld in het Lab van SPARK.

Claudia Verstegen, oprichtster van Happy Monster Factory, heeft een abonnement en maakt gebruik van de faciliteiten die het lab biedt voor het vervaardigen van de Happy Monster Factory box. “Naast 3d printen, is de lasersnijder een absolute uitkomst voor het maakproces van mijn product. De verschillende losse speelelementen zijn geprint in 3D, maar de omlijsting wordt gelaserd op één van de lasersnijders die in het SPARK Lab staan. Dat gaat veel sneller.” Ieder vrij uurtje besteedt de technische duizendpoot aan de verdere ontwikkeling van het speelgoed bij SPARK.

Deze ‘trip trap’ speelgoedlijn is met name bedoeld voor meisjes.  Veel Nederlandse meisjes verliezen rond de pubertijd de interesse in techniek en ICT. Dat is lager dan het Europese gemiddelde. Het doel van Happy Monster Factory is kinderen en speciaal meiden te interesseren en begrip te kweken voor techniek. “Het idee is ontstaan toen mijn dochters nog klein waren en ik de speelgoedwinkel inliep. Meer dan poppen en puzzels lag er niet voor mijn meiden. “, aldus Claudia.

Claudia Verstegen is vastberaden om haar box groots te laten landen bij onder andere scholen en bedrijven. Fijn dat het lab haar daarbij kan faciliteren.

 

Het lab biedt abonnementen aan voor gebruikers van de faciliteiten. Kijk voor meer informatie

Meer informatie over Happy Monster Factory: https://happymonsterfactory.wordpress.com of via Facebook