Nieuws & Agenda

Biomimicry draait om het nastreven en leren van de genialiteit van de natuur. De natuur heeft al 3,8 miljard jaar research en development ervaring op het gebied van ontwerpen van producten, processen en systemen. Als de natuur iets ‘ontwerpt’ dan gebeurt dat zonder verspilling van energie en materiaal, zonder afvalstoffen, door kamertemperatuur en door zelfassemblage. En alle chemie is ‘levensvriendelijk’. Op al deze eigenschappen loopt de natuur ver op ons vooruit en daar kunnen we dus enorm veel van leren!

BiomimicryNL is een samenwerking van vijf teamleden die allen binnen hun eigen vakgebied, voor een werkgever of als eigen bedrijf, biomimicry promoten en in de praktijk brengen. Binnen het team hebben ze specialisten op het gebied van Social Innovation & onderwijs, Circular Economy, (Eco)Systems Thinking & organisatiestructuren, ICT en Architectuur & Design. BiomimicryNL houdt zich bezig met consultancy, adviseren overheden en het geven van workshops en lezingen.

BiomimicryNL heeft een enorme vlucht genomen de laatste tijd en door het aansluiten bij het SPARK netwerk hopen ze dat dit hen kan helpen om de positieve blik op duurzaamheid te verspreiden.  Ze vinden het belangrijk zo dicht mogelijk bij duurzame innovators en start-ups te zitten om ze te helpen en te inspireren om biomimicry in de praktijk te brengen.

Meet BiomimicryNL via deze link