Nieuws & Agenda

SPARK Campus kijkt tevreden terug op een knallende tweede editie

Een regenachtige troosteloze zaterdag zou je op het eerste gezicht zeggen, maar niets is minder waar. In de Kaaihallen vermaakten zo’n vijftig makers op een spetterende wijze de vele bezoekers van het festival. Meer dan duizend mensen, jong en oud, genoten van de vele interactieve demonstraties, presentaties en talloze workshops.  Met als klap op de vuurpijl de spinnerchallenge waar tientallen kinderen aan deelnamen. Voorafgaand door het maken van je eigen fidget spinner in de SPARK-stand. Echte makers in bedrijf dus!

Het festival bood een breed aanbod aan makers. Zo was er een complete VR-beleving te zien, kon je bekijken hoe een huis van piepschuim eruitziet of een wormenhuis waarbij je een heerlijk kopje thee van compost kon komen drinken. Oude bekende van de vorige editie ontbraken ook niet tijdens het makers event. Zo keerden het interactieve wiel weer in volle glorie terug en was er te zien wat de ontwikkelingen op het gebied van 3D printing zijn.

Deze editie werd er extra aandacht besteed aan middelbare en hogere scholen om ze een podium te geven. Bijvoorbeeld bij de stand van ROC de Leijgraaf waarbij men middels een VR-bril een kerkrestauratie kon beleven of AVANS Hogeschool die met diverse onderdelen deelnam aan het evenement. De Makersbuzz van Cubiss, die techniek promoot in het onderwijs, maakte het kinderen mogelijk om te leren programmeren op een speelse wijze tijdens het evenement.

Het doel van het SPARK Makers Event was om de maakbeweging een extra stimulans te geven en bezoekers kennis te laten maken met alle varianten van maken.

Bekijk hier de ‘aftermovie’ van het festival.

Voor meer informatie: info@sparkcampus.nl