Nieuws & Agenda

Agenda

dinsdag 27 juni 2017

‘Gebouw vol energie’ Masterclass Valuecase

Locatie: SPARK Campus, Graafsebaan 3 Rosmalen
Kosten: Gratis toegankelijk (na aanmelding)

Bent u eigenaar of gebruiker van een gebouw in gemeente ’s-Hertogenbosch? Heeft u de wens om de maximale waarde uit uw eigen gebouw of huisvesting te halen? En de ambitie naar energieneutraal te renoveren? Doe dan nu mee met Gebouw vol Energie! Doel is om in 2020 tien energieneutrale gebouwen te hebben in Den Bosch. Programma bestaat uit een inspiratiesessie, gevolgd door een start bijeenkomst op 8 maart. De Masterclass Valuecase vindt plaats in 5 sessies op 16-05/ 23-05/ 06-06/13-06 en 27-06 van 13:30-16:30 bij de SPARK Campus. Meer info: j.vanbakel@s-hertogenbosch.nl

zaterdag 1 juli 2017
Inschrijven

SPARK Makers Event

Locatie: Kaaihallen, Tramkade 20-28 5211VB Den Bosch
Kosten: Gratis toegankelijk

Op zaterdag 1 juli van 12.00 tot 18.00 uur wordt voor de tweede maal het SPARK Makers Event georganiseerd aan de Tramkade in Den Bosch. Bezoek het leukste makers-feest van het jaar bij SPARK Campus! Tijdens deze dag ontmoet je uitvinders,  bedrijven, wetenschappers, kunstenaars en andere makers die hun creaties aan het publiek presenteren en leuke korte workshops geven. Deze tweede editie staat in het teken van URBAN INNOVATION.  

dinsdag 4 juli 2017
Inschrijven

Open Coffee Bouw ‘Circulaire wonen’

Locatie: Verspillingsfabriek, Huygensweg 10, 5466 AN Veghel
Kosten: Gratis toegankelijk (na aanmelding)

Op 4 juli aanstaande vindt de 21e editie van de Open Coffee Bouw plaats. Ditmaal bij de Verspillingsfabriek in Veghel met als thema "Circulair wonen en leven! Hoe organiseren we dat? En wat is de impact?" . Open Coffee Bouw presenteert een debatvorm waarbij een actueel thema wordt besproken met een hoofdgast. De inloop is om 8.30 waarna het programma rond 9.15 uur start en wordt geopend door kwartiermaker en marktontwikkelaar Peter Linders. Als co-host en expert op het thema 'circulaire' schuift aan Bob Hutten. Bob is initiatiefnemer van de Verspillingsfabriek in Veghel. Als enterpeneur en trendsetter wil hij bewijzen dat er van al de voedselresten van telers, veilingen, supermarkten en cateraars echte kwaliteitsproducten zijn te maken. Ook Rob Bogaarts van Woonbedrijf is bevlogen met dit thema maar dan met materialen binnen de bouwsector. Als aanhanger van The Natural Step en corporatiemanager bewijst Rob dat je met gezond verstand, veel beter om kan gaan met huidige en nieuwe materialen zonder negatieve impact op natuur-milieu en samenleving. Rob neemt ons mee naar zijn missie binnen de bouwwereld! Na afloop is er voldoende tijd om te netwerken onder het genot van een kop koffie. Open Coffee Bouw is een initiatief van Peter Linders en wordt mede mogelijk gemaakt door SPARK. Beiden stimuleren vernieuwing, kennis en netwerken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Peter Linders per e-mail peter@sparkcampus.nl.

donderdag 6 juli 2017
Inschrijven

Workshop lasersnijden

Locatie: SPARK Lab, Graafsebaan 3, 5248JR Rosmalen
Kosten: € 45,-

Altijd als een willen werken met een lasersnijder waarmee je binnen no-time een prototype in elkaar zet?  SPARK organiseert een workshop om zelfstandig te leren werken met kleine en grote lasersnijders. De kleine lasersnijder van SPARK  snijd alle gewenste vormen in 2D en graveert het materiaal van jouw keuze.  De grote lasersnijder is een uniek exemplaar, gezien dit de grootste openbare lasersnijder is in Nederland. Hier kunnen dan ook complete bouwplaten verwerkt worden. De workshop wordt gehouden van 9.30 uur tot 12.00 uur in het lab van SPARK Campus.

zaterdag 2 september 2017

Open zaterdag in het LAB

Locatie: SPARK Lab, Graafsebaan 3, 5248JR Rosmalen
Kosten: Gratis toegankelijk

Het LAB van SPARK Campus is iedere eerste zaterdag van de maand geopend van 9.30 uur tot 13.00 uur. Maak kennis met het LAB en geniet 50 % korting op het gebruik van de diverse machines. Het is vrije inloop dus inschrijven is niet nodig. De unieke manier om kennis te maken met de faciliteiten die het lab biedt. Tevens is er een vrije inloopmiddag iedere woensdagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur. Je bent van harte welkom! De koffie staat klaar. Voor meer informatie: henk@sparkcampus.nl.

dinsdag 5 september 2017
Inschrijven

Workshop lasersnijden

Locatie: SPARK Lab, Graafsebaan 3, 5248JR Rosmalen
Kosten: € 45,-

Altijd als een willen werken met een lasersnijder waarmee je binnen no-time een prototype in elkaar zet?  SPARK organiseert een workshop om zelfstandig te leren werken met kleine en grote lasersnijders. De kleine lasersnijder van SPARK  snijd alle gewenste vormen in 2D en graveert het materiaal van jouw keuze.  De grote lasersnijder is een uniek exemplaar, gezien dit de grootste openbare lasersnijder is in Nederland. Hier kunnen dan ook complete bouwplaten verwerkt worden. De workshop wordt gehouden van 13.30 uur tot 16.00 uur in het lab van SPARK Campus.

dinsdag 19 september 2017
Inschrijven

Workshop 3D ontwerpen met SketchUp

Locatie: SPARK Lab, Graafsebaan 3, 5248JR Rosmalen
Kosten: € 45,-

Deze workshop biedt een goede start om kennis te maken met de meest tot de verbeelding sprekende digitale maaktechniek van dit moment; het 3D printen. Maar geen 3D print zonder een 3D tekening. 3D ontwerpen vormt de basis van vele innovatieve en vooral digitale maaktechnieken, dus ook het 3D Printen. Tijdens deze workshop gaan we zelf aan de slag met 3D tekensoftware van SketchUp en bekijken we de stappen die nodig zijn om je ontwerp te printen. SketchUp is een standalone 3D ontwerpprogramma dat veel gebruikt wordt in de architectuurwereld. Inmiddels is SketchUp geëvolueerd naar zo ongeveer het meest geliefde en gebruikte design, schets, ontwerp en tekenprogramma ter wereld. Tijdens deze workshop leer je de basisbeginselen van het 3D tekenen met SketchUp en hoe je een 3D ontwerp print-klaar moet maken in SketchUp en verder nog handige tips & tricks. Neem je eigen laptop mee en download alvast de de SketchUp software via deze link. De workshop is van 19.30 tot 22.00 uur.

woensdag 25 oktober 2017

Energy Café @DDW

Locatie: Living Lab Brabant, Eindhoven
Kosten: Gratis toegankelijk (na aanmelding)

Hoe ziet ons huis van de toekomst eruit (#what’s next)? In ieder geval energieneutraal. Denk aan slimme meters, zonnepanelen, warmtepompen en isolatiemateriaal van groene grondstoffen als oud papier. Design speelt daarbij een belangrijke rol. Wat design precies kan bijdragen aan een energieneutraal huis? Daarover gaan we graag met u in gesprek. Kom naar het Energy Café op 25 oktober van 16.00-18.00 uur in het Living Lab Brabant op de Dutch Design Week in Eindhoven. Wat kan design bijdragen aan zo’n energieneutrale woningvoorraad? Die vraag staat deze middag centraal. Gedeputeerde Anne-Marie Spierings (Energie) gaat met u in gesprek om uw visie en ideeën te horen. Cassandra Vugts, CEO SPARK, opent de bijeenkomst. Het inhoudelijke programma start om 16:30 uur. Aanmelden kan via Ine Meulendijks: cmeulendijks@brabant.nl