Nieuws & Agenda

Agenda

dinsdag 24 oktober 2017
Inschrijven

SPARK Schaften met Designers 2017 tijdens DDW

Locatie: De oude Rechtbank, Stratumseind 32 Eindhoven
Kosten: Gratis toegankelijk (na aanmelding)

Op dinsdag 24 oktober organiseert SPARK Campus voor het vierde jaar tijdens de Dutch Design Week (DDW) een ontbijtsessie met de titel "Schaften met designers”. Dit maal bij De Oude Rechtbank in Eindhoven. Ontwerpers zijn de nieuwe makers van de stad. Ze hebben revolutionaire ideeën en innovatieve oplossingen voor de toekomst. Soms inspirerend, soms confronterend! Hoe kunnen we de wereld van deze makers betrekken bij de grote uitdagingen van de gebouwde omgeving? Deze editie staat dan ook in het teken van de makersbeweging. Met inzet van ontwerpers bieden we wederom een bruisend programma. Daarnaast is er voldoende tijd om te netwerken. Hiernaast speciale aandacht voor de onthulling van de eerste Solarix gevel. Kunstenaar Reinier Bosch heeft, samen met zijn teamarchitect Marloes van Heteren, Studio Solarix opgericht met als doel gevels van gebouwen tot kunstwerken te maken. Vorig jaar nog wonnen ze tijdens de Dutch Design Week met hun product de Solar Design Challenge. Dit jaar dus de unieke kans om de eerste resultaten te zien. En daar zijn we als projectpartner van het eerste uur best een beetje trots op! Het programma ziet er als volgt uit: 08.30 uur: ontbijt 09.00 uur: plenaire sessies met designers 10.30 uur: koffiebreak 11:00 uur: Pitch Solarix  11.15 uur: bezoek Stadhuisplein "Solarix" 11:30 uur: onthulling Solarix Met meer dan 400 evenementen verdeeld over 80 locaties en is de Eindhovense Dutch Design Week het grootste event op gebied van design in Nederland. Tijdens de week presenteren ontwerpers, bedrijven en opleidingen zich met state of the art design. Kijk voor meer informatie op http://www.ddw.nl/.

woensdag 25 oktober 2017

Energy Café @DDW

Locatie: Living Lab Brabant, Eindhoven
Kosten: Gratis toegankelijk (na aanmelding)

Hoe ziet ons huis van de toekomst eruit (#what’s next)? In ieder geval energieneutraal. Denk aan slimme meters, zonnepanelen, warmtepompen en isolatiemateriaal van groene grondstoffen als oud papier. Design speelt daarbij een belangrijke rol. Wat design precies kan bijdragen aan een energieneutraal huis? Daarover gaan we graag met u in gesprek. Kom naar het Energy Café op 25 oktober van 16.00-18.00 uur in het Living Lab Brabant op de Dutch Design Week in Eindhoven. Wat kan design bijdragen aan zo’n energieneutrale woningvoorraad? Die vraag staat deze middag centraal. Gedeputeerde Anne-Marie Spierings (Energie) gaat met u in gesprek om uw visie en ideeën te horen. Cassandra Vugts, CEO SPARK, opent de bijeenkomst. Het inhoudelijke programma start om 16:30 uur. Aanmelden kan via Ine Meulendijks: cmeulendijks@brabant.nl

woensdag 15 november 2017

Open Coffee Bouw

Locatie: Jaarbeurs, Jaarbeursplein 3521, Utrecht
Kosten: Gratis toegankelijk (na aanmelding)

Op 15 november aanstaande vindt de 23e editie van de Open Coffee Bouw plaats tijdens de beurs Smart Homes met als thema "Smart technology for housing" . Open Coffee Bouw presenteert een debatvorm waarbij een actueel thema wordt besproken met een hoofdgast. De inloop is om 8.30 waarna het programma rond 9.15 uur start en wordt geopend door kwartiermaker en marktontwikkelaar Peter Linders. Als co-host en expert op het thema 'Social innovation' schuift er naast Peter altijd nog een co-host aan. Na afloop is er voldoende tijd om te netwerken onder het genot van een kop koffie. Open Coffee Bouw is een initiatief van Peter Linders en wordt mede mogelijk gemaakt door SPARK. Beiden stimuleren vernieuwing, kennis en netwerken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Peter Linders per e-mail peter@sparkcampus.nl.