Nieuws & Agenda

Agenda

zaterdag 2 september 2017

Open zaterdag in het LAB

Locatie: SPARK Lab, Graafsebaan 3, 5248JR Rosmalen
Kosten: Gratis toegankelijk

Het LAB van SPARK Campus is iedere eerste zaterdag van de maand geopend van 9.30 uur tot 13.00 uur. Maak kennis met het LAB en geniet 50 % korting op het gebruik van de diverse machines. Het is vrije inloop dus inschrijven is niet nodig. De unieke manier om kennis te maken met de faciliteiten die het lab biedt. Tevens is er een vrije inloopmiddag iedere woensdagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur. Je bent van harte welkom! De koffie staat klaar. Voor meer informatie: henk@sparkcampus.nl.

dinsdag 5 september 2017
Inschrijven

Workshop lasersnijden

Locatie: SPARK Lab, Graafsebaan 3, 5248JR Rosmalen
Kosten: € 45,-

Altijd als een willen werken met een lasersnijder waarmee je binnen no-time een prototype in elkaar zet?  SPARK organiseert een workshop om zelfstandig te leren werken met kleine en grote lasersnijders. De kleine lasersnijder van SPARK  snijd alle gewenste vormen in 2D en graveert het materiaal van jouw keuze.  De grote lasersnijder is een uniek exemplaar, gezien dit de grootste openbare lasersnijder is in Nederland. Hier kunnen dan ook complete bouwplaten verwerkt worden. De workshop wordt gehouden van 13.30 uur tot 16.00 uur in het lab van SPARK Campus.

dinsdag 19 september 2017
Inschrijven

Workshop 3D ontwerpen met SketchUp

Locatie: SPARK Lab, Graafsebaan 3, 5248JR Rosmalen
Kosten: € 45,-

Deze workshop biedt een goede start om kennis te maken met de meest tot de verbeelding sprekende digitale maaktechniek van dit moment; het 3D printen. Maar geen 3D print zonder een 3D tekening. 3D ontwerpen vormt de basis van vele innovatieve en vooral digitale maaktechnieken, dus ook het 3D Printen. Tijdens deze workshop gaan we zelf aan de slag met 3D tekensoftware van SketchUp en bekijken we de stappen die nodig zijn om je ontwerp te printen. SketchUp is een standalone 3D ontwerpprogramma dat veel gebruikt wordt in de architectuurwereld. Inmiddels is SketchUp geëvolueerd naar zo ongeveer het meest geliefde en gebruikte design, schets, ontwerp en tekenprogramma ter wereld. Tijdens deze workshop leer je de basisbeginselen van het 3D tekenen met SketchUp en hoe je een 3D ontwerp print-klaar moet maken in SketchUp en verder nog handige tips & tricks. Neem je eigen laptop mee en download alvast de de SketchUp software via deze link. De workshop is van 19.30 tot 22.00 uur.

donderdag 28 september 2017

Open Coffee Bouw

Locatie: Club Smederij, Burgemeester Brokxlaan 8‐84, Spoorzone Tilburg
Kosten: Gratis toegankelijk (na aanmelding)

Op 28 september aanstaande vindt de 22e editie van de Open Coffee Bouw plaats. Ditmaal in samenwerking met Gemeente Tilburg en The Social Innovation Week met als thema "Social Innovation bij Energietransities" . Open Coffee Bouw presenteert een debatvorm waarbij een actueel thema wordt besproken met een hoofdgast. Dit maal is de hoofdgast Berend de Vries.  De inloop is om 8.30 waarna het programma rond 9.15 uur start en wordt geopend door kwartiermaker en marktontwikkelaar Peter Linders. Als co-host en expert op het thema 'Social innovation' schuift er naast Peter altijd nog een co-host aan. Na afloop is er voldoende tijd om te netwerken onder het genot van een kop koffie. Open Coffee Bouw is een initiatief van Peter Linders en wordt mede mogelijk gemaakt door SPARK. Beiden stimuleren vernieuwing, kennis en netwerken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Peter Linders per e-mail peter@sparkcampus.nl.

donderdag 19 oktober 2017
Inschrijven

SPARK Challenge CLOSE THE LOOP

Locatie: SPARK Campus, Graafsebaan 3 Rosmalen
Kosten: Gratis deelname (na aanmelding)

Resources, hulpbronnen en afvalstoffen worden uitgewisseld over de hele wereld. Dat vergt veel energie en zorgt voor veel restmateriaal. Het ‘sluiten van kringlopen’, ofwel niets meer weggooien en alles opnieuw gebruiken, leidt tot heel toffe nieuwe producten en ideeën! Met wat er is, creëer je waarde. Dat klinkt fantastisch, maar is de praktijk lastig. Een kring sluiten betekent niet alleen dat je heel inventief moet zijn met materialen en grondstoffen, maar ook met afval en reststoffen. Of de manier waarop je dit systeem stimuleert en rendabel krijgt. Dit is de opgave die we gaan kraken tijdens de SPARK Challenge 2017. Een ideale challenge voor ambitieuze studenten die graag kennismaken met bedrijven, andere studenten en vol energie aan de slag gaan! We hebben maximaal 50 plekken, vol=vol! Dus ben jij een student die alles uit de kast haalt en een opleiding volgt zoals technische bedrijfskunde, commerciële economie, bouwkunde, milieukunde, vormgeving of communicatie? Schrijf je dan nu in via onderstaande buttons. Kick off: 13 oktober, challenge dagen: 19, 20 en 21 oktober. Op 19 en 20 oktober van 8:30 tot 22:00 uur en op 21 oktober van 8:30 uur tot 18:00 uur. Locatie: SPARK Campus, Graafsebaan 3 in Rosmalen. Schrijf je nu in en zorg dat je erbij bent.

dinsdag 24 oktober 2017

SPARK Schaften met Designers 2017 tijdens DDW

Locatie: Nog nader te bepalen in Eindhoven
Kosten: Gratis toegankelijk (na aanmelding)

Op dinsdag 24 oktober organiseert SPARK voor het vierde jaar tijdens de Dutch Design Week een bijeenkomst waarbij bedrijfsleven de designers van de toekomst ontmoeten. Graag nodigen wij u uit voor deze ontbijtsessie met de titel "Schaften met designers" .  Als klapper zullen de winnaars van de SPARK Challenge (zie ook: http://sparkcampus.nl/programmas/challenge/) een pitch houden over hun ideeën.  De Dutch Design Week is het ideale moment om te verkennen wat creativiteit en meer specifiek het ontwerpend denken kan betekenen voor het SPARK netwerk. Tijdens een ontbijtsessie zullen met een aantal vragen aan de slag gaan.  Het programma ziet er als volgt uit:

08.30 uur: ontvangst met een ontbijtje
09.00 uur: start plenaire sessie met aftrap Cassandra Vugts, CEO SPARK
09.15 uur: Presentatie/pitches door designers en winnaars SPARK Challenge
10.00 uur: Interactief gedeelte
11.00 uur: Einde
Met meer dan 400 evenementen verdeeld over 80 locaties en is de Eindhovense Dutch Design Week het grootste event op gebied van design in Nederland. Tijdens de week presenteren ontwerpers, bedrijven en opleidingen zich met state of the art design. Kijk voor meer informatie op http://www.ddw.nl/.

woensdag 25 oktober 2017

Energy Café @DDW

Locatie: Living Lab Brabant, Eindhoven
Kosten: Gratis toegankelijk (na aanmelding)

Hoe ziet ons huis van de toekomst eruit (#what’s next)? In ieder geval energieneutraal. Denk aan slimme meters, zonnepanelen, warmtepompen en isolatiemateriaal van groene grondstoffen als oud papier. Design speelt daarbij een belangrijke rol. Wat design precies kan bijdragen aan een energieneutraal huis? Daarover gaan we graag met u in gesprek. Kom naar het Energy Café op 25 oktober van 16.00-18.00 uur in het Living Lab Brabant op de Dutch Design Week in Eindhoven. Wat kan design bijdragen aan zo’n energieneutrale woningvoorraad? Die vraag staat deze middag centraal. Gedeputeerde Anne-Marie Spierings (Energie) gaat met u in gesprek om uw visie en ideeën te horen. Cassandra Vugts, CEO SPARK, opent de bijeenkomst. Het inhoudelijke programma start om 16:30 uur. Aanmelden kan via Ine Meulendijks: cmeulendijks@brabant.nl

woensdag 15 november 2017

Open Coffee Bouw

Locatie: Jaarbeurs, Jaarbeursplein 3521, Utrecht
Kosten: Gratis toegankelijk (na aanmelding)

Op 15 november aanstaande vindt de 23e editie van de Open Coffee Bouw plaats tijdens de beurs Smart Homes met als thema "Smart technology for housing" . Open Coffee Bouw presenteert een debatvorm waarbij een actueel thema wordt besproken met een hoofdgast. De inloop is om 8.30 waarna het programma rond 9.15 uur start en wordt geopend door kwartiermaker en marktontwikkelaar Peter Linders. Als co-host en expert op het thema 'Social innovation' schuift er naast Peter altijd nog een co-host aan. Na afloop is er voldoende tijd om te netwerken onder het genot van een kop koffie. Open Coffee Bouw is een initiatief van Peter Linders en wordt mede mogelijk gemaakt door SPARK. Beiden stimuleren vernieuwing, kennis en netwerken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Peter Linders per e-mail peter@sparkcampus.nl.