Nieuws & Agenda

Agenda

donderdag 30 november 2017
Inschrijven

Collegetour met Mark Hatch

Locatie: Avans Hogeschool, Onderwijsboulevard 215 Den Bosch
Kosten: Gratis toegankelijk (na aanmelding)

Ik maak, jij maakt, wij maken. Als er iets is waar je innovatie, anderen en vooral ook jezelf een plezier mee doet dan is het 'maken'. Door zelf te fabriceren, ontwerpen of misschien zelfs te knutselen komen ideeën tot leven. Dit is niet meer voorbehouden aan uitvinders of high tech lovers, nee iedereen kan het. Druk op de knop en 'gaan'. Lasersnijders, 3d printers, sensoren, maar ook soldeerbouten en schroeven, gereedschap genoeg. Mark Hatch is de aanjager en grondlegger van wat we inmiddels de 'makersbeweging' noemen. Hij overtuigde het Witte Huis van 'maken' als economische en sociale motor, en richtte meerdere grote labs op waar iedereen aan de slag kan. De spin off is enorm: honderden bedrijfjes en ideeën zijn inmiddels zo ontstaan. Mark Hatch is op 29 november in Nederland! En in een exclusieve Collegetour, georganiseerd bij Avans Hogeschool, vertelt hij zijn verhaal en beantwoordt hij jullie vragen. Kom ook en stel jouw vragen!

donderdag 7 december 2017
Inschrijven

Challenge Close the loop

Locatie: SPARK Campus, Graafsebaan 3 Rosmalen
Kosten: Gratis toegankelijk (na aanmelding)

Resources, hulpbronnen en afvalstoffen worden uitgewisseld over de hele wereld. Dat vergt veel energie en zorgt voor veel restmateriaal. Het ‘sluiten van kringlopen’, ofwel niets meer weggooien en alles opnieuw gebruiken, leidt tot heel toffe nieuwe producten en ideeën! Met wat er is, creëer je waarde. Dat klinkt fantastisch, maar is de praktijk lastig. Een kring sluiten betekent niet alleen dat je heel inventief moet zijn met materialen en grondstoffen, maar ook met afval en reststoffen. Of de manier waarop je dit systeem stimuleert en rendabel krijgt. Dit is de opgave die we gaan kraken tijdens de eerste editie van de SPARK Challenge. Een ideale challenge voor ambitieuze studenten of bedrijven die graag kennismaken met bedrijven, andere studenten en vol energie aan de slag gaan! Op 9 december kun je komen kijken en luisteren wat er in de praktijk gebeurd is met de challenge dan wordt er namelijk een middag georganiseerd vol met pitches vanaf 14.00 uur Challenge dagen: 7,8 en 9 december. Op 7 en 8 december van 8:30 tot 22:00 uur en op 9 december van 8:30 uur tot 18:00 uur (met om 14.00 uur de pitchfinale). Locatie: SPARK Campus, Graafsebaan 3 in Rosmalen.

vrijdag 16 maart 2018

SPARK Talent: Kick-off day

Locatie: SPARK Campus, Graafsebaan 3 Rosmalen
Kosten: n.n.b

Groeien en veranderen gaat niet zomaar, daar zijn frisse ideeën, de juiste competenties en talent voor nodig. Dit kan buiten de eigen organisatie, met de beste resultaten voor binnen uw organisatie. Hoe? Met SPARK Talent: het cross-over innovatieprogramma voor young professionals waarin we talent en sectoren mixen. Zo ontstaat kruisbestuiving, binding en versnelling. Op 16 maart zal de kick-off van de vijfde editie van SPARK Talent in het teken staan van oriëntatie. Wil je ook deelnemen? Neem contact op met louise@sparkcampus.nl.

donderdag 5 april 2018

SPARK Talent: Sprint 2

Locatie: SPARK Campus, Graafsebaan 3 Rosmalen
Kosten: n.n.b

Groeien en veranderen gaat niet zomaar, daar zijn frisse ideeën, de juiste competenties en talent voor nodig. Dit kan buiten de eigen organisatie, met de beste resultaten voor binnen uw organisatie. Hoe? Met SPARK Talent: het cross-over innovatieprogramma voor young professionals waarin we talent en sectoren mixen. Zo ontstaat kruisbestuiving, binding en versnelling. Op 5 en 6 april 2018 staat de tweede sprint op de planning van deze vijfde editie. Wil je ook deelnemen? Neem contact op met louise@sparkcampus.nl.

woensdag 18 april 2018

SPARK Talent: Bootcamp

Locatie: SPARK Campus, Graafsebaan 3 Rosmalen
Kosten: n.n.b.

Groeien en veranderen gaat niet zomaar, daar zijn frisse ideeën, de juiste competenties en talent voor nodig. Dit kan buiten de eigen organisatie, met de beste resultaten voor binnen uw organisatie. Hoe? Met SPARK Talent: het cross-over innovatieprogramma voor young professionals waarin we talent en sectoren mixen. Zo ontstaat kruisbestuiving, binding en versnelling. Na een aantal intensieve en leerzame sprints zal op 18,19 en 20 april de afsluitende bootcamp plaatsvinden. Wil je ook deelnemen? Neem contact op met louise@sparkcampus.nl.

vrijdag 20 april 2018

Demoday: afsluiting SPARK Talent editie 5

Locatie: SPARK Campus, Graafsebaan 3 Rosmalen
Kosten: Gratis toegankelijk (na aanmelding)

Op 20 april organiseren we de SPARK Talent Demo Day. Tijdens deze middag pitchen de Young Professionals de gevalideerde producten of diensten die ze hebben ontwikkeld. Wees erbij, het belooft een energieke en inspirerende middag te worden! Het programma ziet er als volgt uit: 15.00 uur: Inloop 15.30 uur: Welkom & introductie SPARK Talent 16.00 uur: Pitches door de Young Professionals van SPARK Talent 16.45 uur: Slotwoord 17.00 uur: Borrel Aanmelden kan via noortje@sparkcampus.nl