Nieuws & Agenda

Nieuws

Instructable design! Vijfde editie Schaften met Designers

Instructable design

Ideeën beginnen met een ontwerp. Dat ene beeld in je hoofd op papier krijgen. Maar daar houdt het ontwerpproces niet op, want breng dat platte vlak maar eens tot leven in een echt tastbaar product of prototype. Ontwerpen is knutselen, klooien, proberen en weer opnieuw beginnen. Dat proces herkent elke designer: je eindeloze zoektocht naar het juiste materiaal, het zoeken naar een online instructable, het bijschaven van je ontwerp en het tot in de finesses afwerken van het materiaal. Van sieraad, meubel tot huis.

In de vijfde editie van ‘schaften met designers’ komen ideeën opnieuw tot leven en vertellen ontwerpers over hun route naar het uiteindelijke product. Hoe kregen zij het voor elkaar? Wat was hun eureka-moment? Hoe is het om je product uiteindelijk in een winkel te zien liggen?

Zorg dat je erbij bent en meld je aan voor dit toffe event tijdens de Dutch Design Week. Broodje, koffie en inspiratie staan voor je klaar. Dinsdag 23 oktober, inloop vanaf 08:15 uur, start 9 uur tot 11 uur, Plan B, Hurksestraat 19, Eindhoven. Meedoen=gratis.

Meld je vandaag nog aan via deze link.

Derde editie SPARK Makersfestival zal in teken staan van data science

Duizelende drones, krakende algoritmes en magnieke makers: dat alles kun je weer zien en beleven tijdens de derde editie van het SPARK Makersfestival. Dit jaar zal het makersfestival neerstrijken midden in ‘s-Hertogenbosch, in de Jheronimus Academy of Data Science op een historische en passende locatie. Hier zullen op 3 november tal van innovaties en prototypes te zien zijn, kun je inspirerende workshops volgen en maak je kennis met de makers en bedenkers achter deze ideeën en producten. Zo zie je hoe techniek en data vele ideeën beïnvloeden, bepalen en maken: van de slimme stad, meedenkende koelkast tot handige apps. 

Makers zullen deze editie weer het perfecte zolderkameridee, prototype, data-art, hubot of slimme sensor delen met het publiek. Zo zullen er diverse boeiende workshops te volgen zijn, waan je je in een heuse VR beleving en maak je kennis met alles wat met dataverzameling te maken heeft. Kortom, het gratis toegankelijke event biedt van alles te zien en te doen voor jong en oud. Voor makers uit de regio is het een handige plek om ideeën te promoten en te toetsen.

Ben jij de maker die wij zoeken? Lees hier de flyer en neem contact op met ons via noortje@sparkcampus.nl

 

NEW INNOVATOR ON BOARD: WELKOM VAN AKEN!

SPARK verwelkomt nieuwe member VAN AKEN Concepts, Architecture & Engineering, één van de grootste Nederlandse architectenbureaus dat al bijna veertig jaar opvalt door vernieuwende ideeën en innovatief materiaalgebruik.

De kracht van VAN AKEN is vooral dat alle medewerkers hoogopgeleid zijn en daarnaast breed inzetbaar en uitstekend bekend zijn met vastgoed, beheer, duurzaamheid en de laatste BIM-ontwikkelingen. Opdrachtgevers komen graag terug bij VAN AKEN, voor complexe zorgvragen, hightech gebouwen en oplossingen voor gebieden met een hoge bevolkingsdichtheid.

VAN AKEN ziet de toegevoegde waarde van een innovatiecampus als SPARK om ontwikkelingen in de gebouwde omgeving vooruit te helpen. Technologie en creativiteit gaan daarbij hand in hand.

VAN AKEN hoopt verder de verbinding te maken met innovatieve bedrijven op de campus, om samen te werken en wederzijds inspiratie op te doen. Omdat er op dit moment veel verandert in de samenleving, is de verwachting dat de vraag naar vernieuwende woonvormen, combinaties van wonen en werken, alsmede vrijetijdsbesteding, leisure en alternatieve verblijfsruimten, blijft toenemen.

 

 

 

 

 

Meet VAN AKEN via deze link.

Aangepaste openingstijden SPARK lab in de zomerperiode

 

SPARK lab is een open werkplaats waar makers, ontwerpers en creatievelingen aan de slag kunnen met diverse digitaal aangestuurde techniek zoals 3D-printers, lasersnijders, robotica en sensoren. Het LAB biedt je de kans om workshops te volgen, machines te gebruiken of inspiratie op te doen. Voorzien van een XL lasersnijder waarmee je binnen no-time een prototype in elkaar zet, maar ook van schroevendraaiers,soldeerbouten en foammachines.

Tijdens de zomerperiode zijn de openingstijden aangepast. Desalniettemin houdt het SPARK Lab haar deuren het grootste gedeelte van deze vakantieperiode gewoon open voor bezoekers.

Tijdens de vakantieperiode kent het lab aangepaste openingstijden. Van 9 tot en met 20 juli en van 6 augustus tot en met 17 augustus zie het lab geopend van 10.00 uur tot 13.00 uur. In de tussenliggende weken, van 23 juli tot en met 3 augustus, is het lab gesloten voor bezoekers.  

Meer informatie:  henk@sparkcampus.nl of bel 06 128 40 125.

Gepakt en gezakt!

Studenten werken aan ‘intelligente’ koffertrolley bij SPARK Lab

Binnen afzienbare tijd lopen toeristen met compacte koffertrollies met een geïntegreerd GPS systeem door Amsterdam. Tenminste als het Yarick en Emma ligt. Zij zijn studenten Human Technology van het Koning Willem I College die op dit moment aan een stageopdracht bij SPARK werken. In het lab ontwikkelen zij een innovatief ontwerp van een koffertrolley met GPS die simpel en makkelijk te dragen is. Het project vordert met rasse schreden en het duo is zelfs al klaar met het eerste prototype die uiteraard in het lab van SPARK gemaakt is.

‘Ons doel is om binnen tien weken een goedwerkend prototype gereed te hebben die getest is in Amsterdam’, aldus de energieke Yarick (18). Zijn eerste kennismaking met de campus was tijdens een introductieavond van de nieuwe opleiding Human Technology. Hij is content met zijn eerste stageplaats bij SPARK, ‘Er is voldoende dynamiek op de campus om ons verder te brengen’.

Het ontwerp richt zich naast een soepel rijdende trolley ook op de GPS-chip die uiteindelijk informatie over de toeristen verzameld. Alles tegenprestatie krijgen toeristen gratis tips over nabijgelegen attracties en horeca. We zijn benieuwd wanneer de eerst werkende trolley door Amsterdam wordt geduwd!

 

 

 

Meer informatie over dit project? Stuur een mail naar jasper@sparkcampus.nl.

 

SPARK organiseert bootcamp met afsluitende demoday over energietransitie

 

 

 

 

We experimenteren er op los; van all electric woningen tot hybride systemen tot aardwarmte en restwarmte bronnen. Qua techniek en aanbod is er keuze genoeg  maar over het gebruik door bewoners is veel minder bekend. De bewonersacceptatie van energietransitie blijft dus achter bij de techniek.

SPARK Campus en Woonbedrijf hebben de handen ineen geslagen en zijn een innovatieve Bootcamp gestart om dit vraagstuk een stap verder te brengen. Dit doen we samen met Eante die expert is in het begeleiden van bewoners bij de energietransitie.
Op vrijdag 15 juni om 15.00 wordt er een Demoday georganiseerd om de resultaten van deze Bootcamp te delen met jou! Kom je ook? Schrijf je dan hier in!