Nieuws & Agenda

Nieuws

Hoe gaan we om met jouw privacy?

Ons netwerk is belangrijk voor SPARK en zo ook het zorgvuldig omgaan met de onderliggende persoonlijke gegevens. De nieuwe privacy wetgeving AVG stelt als eis dat we onze werkwijze ook helder op papier zetten voor onze relaties. Dit hebben wij daarom beschreven in onze privacyverklaring.

We bieden onze relaties op deze manier transparantie over welke gegevens we verzamelen, hoe we die gebruiken en hoe lang we deze gegevens bewaren.

Als trouwe relatie van SPARK hoef je hiervoor verder zelf niets te doen. Ons nieuwe privacy beleid gaat direct in. Wil je hier meer over weten dan kun je dit nalezen in onze privacyverklaring. Je kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen met SPARK Campus via info@sparkcampus.nl.

SPARK Bewoners in de spotlights tijdens SPARK Breakfast Meet-up sessies

De komende maanden gaat de campus weer bruisen. Een nieuw format zal onder andere geïntroduceerd worden: SPARK Breakfast Meet-up. Onder het genot van een heerlijk ontbijtje zal SPARK de komende maanden haar relaties en bekenden trakteren op inspirerende verhalen van de vele bewoners op de campus. De spotlights gaan aan voor de bewoners op de campus! 

De programmering zal bestaan uit circa 10 ontbijtsessies verdeeld over het jaar. Eén van de eerste bewoners van de campus Leap3D zal aftrappen op 8 juni. Het programma start om 7.45 uur met inloop en eindigt uiterlijk 9.15 uur. De sessie is klein van opzet, praktisch van aard en laat de aanwezigen hands-on zien wat laserscanning inhoudt. Tevens kan men met een VR-bril door speciale modellen lopen om te ervaren hoe een gebouw, wat gemoduleerd is, er in het ‘echt’ uitziet.

Leap3D is dé specialist op het gebied van 3D laserscanning en 3D modelleren van bestaande situaties: as-built2BIM. Hiermee creëren zij betrouwbare as-built 3D modellen voor transformatie of renovatie of retrofit. De meerwaarde voor de afnemer is betrouwbare as-built gegevens, reductie faalkosten en kortere bouwtijd.  Leap3D werkt in de bouw, civiel en de industrie. Opdrachtgevers zijn o.a. ingenieursbureaus, aannemers, gemeenten, projectontwikkelaars en architecten.

SPARK zet tijdens de sessies de deuren open voor haar relaties. Aanmelden kan via deze link.

Open Coffee Bouw is weer terug!

Open Coffee Bouwis weer terug! Verheugd zijn wij om dit reizende circus op onze campus te mogen ontvangen op 16 mei.Vanuit geheel Nederland reizen bouwprofessionals af naar de inspirerende wisselende locaties waar de Live Updates worden gehouden van Open Coffee Bouw.

Sinds juli 2014 is Open Coffee Bouw verbonden aan SPARK Campus. In samenwerking met de partners en members van Spark en het netwerk van Kwartiermakers in de Bouw worden interessante vraagstukken uitgediept in de live-update debatten van OpenCoffeeBouw.

08:30-09:00 uur: Inloop, de koffie staat klaar
09:00-09:15 uur: Speedaten
09:15-10:00 uur: Een Talkshow door Peter Linders met altijd een interessante gast en thema (bekendmaking volgt)
De talkshow zal LIVE worden uitgezonden via ons Youtube kanaal
10:00-11:00 uur: Netwerken

Inschrijven kan via deze link en bekijk alvast dewebsitevan Open Coffee Bouw.

Tijdelijk gewijzigde openingstijden SPARK Lab

SPARK lab is een open werkplaats waar makers, ontwerpers en creatievelingen aan de slag kunnen met diverse digitaal aangestuurde techniek zoals 3D-printers, lasersnijders, robotica en sensoren. Het LAB biedt je de kans om workshops te volgen, machines te gebruiken of inspiratie op te doen. Voorzien van een XL lasersnijder waarmee je binnen no-time een prototype in elkaar zet, maar ook van schroevendraaiers,soldeerbouten en foammachines.

Tijdens de meivakantie en de weken daarna zijn de openingstijden aangepast. Desalniettemin houdt het SPARK Lab haar deuren open voor bezoekers. Met koningsdag (27 april) is het lab gesloten evenals met hemelvaart (10 en 11 mei) en op tweede pinksterdag (25 mei). In de week van 30 april tot en met 4 mei is het lab geopend van 09.30 uur tot 13.00 uur. Vanaf 7 mei  is het lab weer geopend van maandag tot en met donderdag van 9:30 uur tot 16:00 uur voor vrije inloop en flexwerken. Natuurlijk kunnen we op aanvraag ook op andere dagen/avonden de deuren openen van het SPARK Lab. Voor vragen:  henk@sparkcampus.nl of bel 06 128 40 125.

 

Stoeptegels van schimmels

Sacha Brons en Wytze Walstra, Atheneum College Hageveld, hebben onlangs de Jan Kommandeurprijs 2018 gewonnen. In het werkstuk ‘Growing Pavements’ beschrijven ze hoe je stoeptegels kunt maken van schimmel. Het onderzoek naar de tegel werd uitgevoerd in het Mycelium Lab bij SPARK in samenwerking met Avans Hogeschool CeO BBE.

Het bestraten van onze wegen en achtertuinen is niet zo onschuldig als het lijkt. Verstening verhoogt het risico op overstromingen, bedreigt de biodiversiteit en verhoogt de stedelijke temperaturen. Hoog tijd voor een duurzame tegel. Een tegel die recyclebaar, waterdoorlatend en duurzaam te produceren is. Sacha en Wytze onderzochten of een tegel gemaakt van schimmeldraden hier geschikt voor is.

Ze onderzochten welke schimmel het meest geschikt is om tegels van te maken en op welk substraat je deze schimmel het beste kunt laten groeien. Ook vergeleken ze de eigenschappen van hun schimmeltegels met de eigenschappen van gewone stoeptegels. En hoewel de houdbaarheid en waterdoorlaatbaarheid van de schimmeltegels nu nog niet voldoende bleken, vertrouwen Sacha en Wytze erop dat de tegels in de toekomst kunnen worden geoptimaliseerd.

De leerlingen wonnen €200,- met het werkstuk en mogen het onderzoek presenteren op de International Conference for Young Scientists in Belgrado. De Jan Kommadeurprijs wordt ieder jaar uitgereikt door de Universiteit van Groningen.

Meer informatie: jasper@sparkcampus.nl.

 

New member on board: Welcome Nathan!

SPARK verwelkomt nieuwe partner Nathan. Nathan is een toonaangevende totaalaanbieder van hoogwaardige projecten, systemen en betrouwbare producten in duurzame klimaattechnologie in de Benelux. De onderneming biedt hét totaalpakket, van producten tot deskundig advies, op het gebied van duurzaam verwarmen en koelen en is geautoriseerd fabrieksagent/importeur van de merken Uponor, alpha innotec en Komfort. Nathan neemt graag een voortrekkersrol op zich bij het informeren van alle partijen over duurzame klimaattechniek. Het nieuwe hoofdkantoor van Nathan in Zevenaar zal hét kennis- en expertisecentrum worden voor duurzame klimaattechniek. Alles draait in het centrum om kennisoverdracht en ontwikkeling van duurzame concepten.

SPARK staat voor innovatie, iets waar Nathan iedere dag mee bezig is in de vorm van innovatieve concepten om ieder gebouw in Nederland straks zonder fossiele brandstoffen te kunnen verwarmen en koelen. Daarom sluit Nathan zich graag aan bij het SPARK Netwerk.

“Kennisdeling vormt een cruciaal onderdeel voor onze tak van sport. Alle partijen in de bouwkolom hebben behoefte aan kennis op het gebied van duurzame klimaattechniek. Door lid te worden van SPARK kunnen we onze kennis aanbieden, maar tegelijk ook leren van andere leden en samen de energietransitie versnellen.”, aldus Carel Kraaijenhagen, Manager Sales bij Nathan.

 

Meet Nathan via deze link.