Nieuws & Agenda

Nieuws

New member on board: Welcome Nathan!

SPARK verwelkomt nieuwe partner Nathan. Nathan is een toonaangevende totaalaanbieder van hoogwaardige projecten, systemen en betrouwbare producten in duurzame klimaattechnologie in de Benelux. De onderneming biedt hét totaalpakket, van producten tot deskundig advies, op het gebied van duurzaam verwarmen en koelen en is geautoriseerd fabrieksagent/importeur van de merken Uponor, alpha innotec en Komfort. Nathan neemt graag een voortrekkersrol op zich bij het informeren van alle partijen over duurzame klimaattechniek. Het nieuwe hoofdkantoor van Nathan in Zevenaar zal hét kennis- en expertisecentrum worden voor duurzame klimaattechniek. Alles draait in het centrum om kennisoverdracht en ontwikkeling van duurzame concepten.

SPARK staat voor innovatie, iets waar Nathan iedere dag mee bezig is in de vorm van innovatieve concepten om ieder gebouw in Nederland straks zonder fossiele brandstoffen te kunnen verwarmen en koelen. Daarom sluit Nathan zich graag aan bij het SPARK Netwerk.

“Kennisdeling vormt een cruciaal onderdeel voor onze tak van sport. Alle partijen in de bouwkolom hebben behoefte aan kennis op het gebied van duurzame klimaattechniek. Door lid te worden van SPARK kunnen we onze kennis aanbieden, maar tegelijk ook leren van andere leden en samen de energietransitie versnellen.”, aldus Carel Kraaijenhagen, Manager Sales bij Nathan.

 

Meet Nathan via deze link.

New innovator on board: welcome Onze Stroomfabriek!

SPARK verwelkomt nieuwe partner “Onze Stroomfabriek”. Deze Bossche start-up is de ontwikkelaar en eigenaar van de Solar Smart Grid technologie. Zij versnellen energietransitie door de daken van de gestapelde bouw te benutten voor zonne-energie. Dit doet “Onze Stroomfabriek” door zonne-energie voor de gestapelde bouw financieel aantrekkelijk te maken én vraag en aanbod onder bewoners op elkaar af te stemmen.

Met het inzetten van slimme techniek zorgen ze ervoor dat iedere bewoner in een wooncomplex zijn eigen keuzes kan maken over de levering van zonnestroom aan zijn woning.

Ze zijn lid geworden van ons netwerk om op deze manier kennis en verbinding te krijgen met vernieuwende bouwers en andere innovators die net als hun de gebouwde omgeving willen verduurzamen. “Door ons aan te sluiten bij SPARK hopen we de samenwerking aan te gaan met bouwers en innovators.”, aldus Willem Christiaens, oprichter en initiatiefnemer van Onze Stroomfabriek.

Meet Onze Stroomfabriek via deze link of bekijk het filmpje via deze link.

 

New member on board: welcome BrabantWonen!

SPARK verwelkomt deze maand nieuwe partner BrabantWonen. BrabantWonen wil als woningcorporatie een voortrekkersrol vervullen. Ze verhuren, onderhouden, renoveren en bouwen woningen, zorgvastgoed, kantoren, winkels en garages. In de gemeenten ’s-Hertogenbosch en Oss is het aanbod breed en gevarieerd. In deze rol wil BrabantWonen samen met anderen de leefbaarheid van buurten verbeteren, goede voorzieningen voor zorg en welzijn realiseren en bewoners ondersteunen in hun persoonlijke groei. Ze herstructureren wijken en ontwikkelen nieuwbouw. Daarmee bieden ze keuzevrijheid in kwalitatief goede en betaalbare woningen en woondiensten.

De afgelopen jaren hebben SPARK en BrabantWonen intensief samengewerkt in verschillende projecten. Het combineren van kennis en het zoeken van samenwerking sluit aan bij de filosofie van BrabantWonen, vandaar de keuze om member te worden van SPARK.

“SPARK biedt de mogelijkheid om verbindingen te leggen met partijen waar anders wellicht nooit mee zou worden gesproken. Het geeft ons nieuwe inzichten, kan ons een spiegel voorhouden of kan iets nieuws in beweging zetten. Daarnaast kan het een podium bieden voor het uitwerken van nieuwe vraagstukken.”, aldus Örjan Game, Ontwikkelaar bij BrabantWonen Den Bosch.

Meet BrabantWonen via deze link.

Het SPARK Lab is gewoon open in de krokusvakantie

SPARK lab is een open werkplaats waar makers, ontwerpers en creatievelingen aan de slag kunnen met diverse digitaal aangestuurde techniek zoals 3D-printers, lasersnijders, robotica en sensoren. Het LAB biedt je de kans om workshops te volgen, machines te gebruiken of inspiratie op te doen. Voorzien van een XL lasersnijder waarmee je binnen no-time een prototype in elkaar zet, maar ook van schroevendraaiers,soldeerbouten en foammachines.

Tijdens de krokusvakantie zijn de openingstijden aangepast. Desalniettemin houdt het SPARK Lab haar deuren open voor bezoekers. Op 15 en 16 februari is het Lab geopend van 09.30 uur tot 16.00 uur. Op 12,13 en 14 februari is het Lab gesloten. Vanaf 19 februari is het lab weer geopend van maandag tot en met donderdag van 9:30 uur tot 16:00 uur voor vrije inloop en flexwerken. Natuurlijk kunnen we op aanvraag ook op andere dagen/avonden de deuren openen van het SPARK Lab. Voor vragen:  henk@sparkcampus.nl of bel 06 128 40 125.

New member on board: Welcome Biomimicry!

Biomimicry draait om het nastreven en leren van de genialiteit van de natuur. De natuur heeft al 3,8 miljard jaar research en development ervaring op het gebied van ontwerpen van producten, processen en systemen. Als de natuur iets ‘ontwerpt’ dan gebeurt dat zonder verspilling van energie en materiaal, zonder afvalstoffen, door kamertemperatuur en door zelfassemblage. En alle chemie is ‘levensvriendelijk’. Op al deze eigenschappen loopt de natuur ver op ons vooruit en daar kunnen we dus enorm veel van leren!

BiomimicryNL is een samenwerking van vijf teamleden die allen binnen hun eigen vakgebied, voor een werkgever of als eigen bedrijf, biomimicry promoten en in de praktijk brengen. Binnen het team hebben ze specialisten op het gebied van Social Innovation & onderwijs, Circular Economy, (Eco)Systems Thinking & organisatiestructuren, ICT en Architectuur & Design. BiomimicryNL houdt zich bezig met consultancy, adviseren overheden en het geven van workshops en lezingen.

BiomimicryNL heeft een enorme vlucht genomen de laatste tijd en door het aansluiten bij het SPARK netwerk hopen ze dat dit hen kan helpen om de positieve blik op duurzaamheid te verspreiden.  Ze vinden het belangrijk zo dicht mogelijk bij duurzame innovators en start-ups te zitten om ze te helpen en te inspireren om biomimicry in de praktijk te brengen.

Meet BiomimicryNL via deze link

SPARK MAAKT DE MAKER IN JE LOS!

GRATIS INTRODUCTIEWORKSHOP TWV 50 EURO(*)

Tijdens deze workshop maak je kennis met de vele mogelijkheden en technieken die het lab biedt. Denk aan een van de lasersnijders waarmee je binnen no-time een prototype in elkaar zet of de vele 3d printers, 3d schuimsnijder of de stickersnijder. Handig als je net een bedrijfje start! Of iets nieuws wil proberen wat al een tijdje op de plank ligt. Samen gaan we aan de slag gedurende een twee uur durende workshop. Bij ons is iedereen welkom. Dus of je nu een start-up, ontwerper, enthousiaste doe-het-zelver of student bent: kom gezellig langs en doe mee! Meld je vandaag nog aan door een e-mail te sturen naar henk@sparkcampus.nl en reserveer je plekje. Deze actie is geldig tot 31 maart.

* Geldig tot en met 31 maart. Aanmelden verplicht.