Nieuws & Agenda

Op 24 oktober tijdens de Dutch Design Week zijn onder toeziend oog van vele genodigden en partners de eerste design zonnepanelen uit de collectie van Studio Solarix officieel getoond. Dit project werd mede mogelijk gemaakt door Kuijpers, SXC en SPARK Campus. Deze Solarix gevel, ofwel de zonnepanelen met Beauty and Brains, hebben een uniek uiterlijk, wekken energie op en kunnen door led verlichting zelfs communiceren met zijn omgeving.  

Studio Solarix, opgericht door architecte Marloes van Heteren en kunstenaar Reinier Bosch, wil de wereld van de zonnecellen veranderen en ze inzetten als design producten. Na winst van de Solar Design Award vorig jaar was het dan ook een logische keuze om de nieuwste collectie juist op de Dutch Design Week te presenteren. “Wij geloven dat uiteindelijk alle gebouwen energie op moeten gaan wekken via hun gevels, dus waarom zouden we daar niet hele mooie visitekaartjes voor ontwikkelen?“ aldus van Heteren.  

De kracht van de Solarix gevel zit in de kleuren en structuur, dat is uniek. Bijzonder is ook dat bij de laatst ontwikkelde zonnepanelen de efficiëntie nagenoeg gelijk is aan een conventionele zwarte zonnecel. 
“Ons uitgangspunt is altijd geweest dat we een mooi gevelpaneel wilden ontwikkelen dat ook energie opwekt zonder de focus te willen leggen op efficiëntie en terugverdientijd”, zegt Bosch. “Allereerst moest het een mooi product zijn, maar als de efficiëntie gelijk is, is er dus geen reden meer om voor saaie zwarte zonnecellen te kiezen.’

De Solarix gevel is nog tot en met 29 oktober te zien op de Switch Light manifestatie op Stadhuisplein 1 in Eindhoven. 

Meer informatie: noortje@sparkcampus.nl