Nieuws & Agenda

Meer dan ooit wordt de innovatieve kracht van steden bepaald door de manier waarop je kennis aan elkaar verbindt en vooral ook hoe je dingen maakt. Bij SPARK maak je in een handomdraai je eigen prototype.Tijdens het Weekend van de Wetenschap zet SPARK lab haar deuren open voor een bezichtiging.

Het in de zomer van 2016 geopende FABLAB biedt ruimte aan uiteenlopende makers om hun prototype te realiseren. In het SPARK Lab staan meerdere lasersnijders waaronder één van Nederlands grootste openbaar toegankelijke lasersnijder. Daarnaast heeft het LAB een zaag-schaaf machine, soldeerhoek, vacuform machine, verschillende 3D printers en kunnen met hulp van elektro kits allerlei internet of things toepassingen en prototypes worden gemaakt.

Op basis van de internationale samenwerking met andere fablabs heeft het SPARK Lab toegang tot een groot kennisnetwerk en machinepark. In het lab werden onderdelen geproduceerd voor wereld’s eerste biobased brug, open source meubilair, vernieuwende kunstprojecten en het wikihouse. Tijdens het Weekend van de Wetenschap kun je mee met een rondleiding en krijg je 50% korting op het gebruik van de machines.

Backstage bij onze partner Heijmans

Benieuwd hoe je asfalt zo stil mogelijk maakt of hoe je de levensduur van asfalt kan oprekken? Ga dan backstage in het Heijmans asfaltlaboratorium op dezelfde locatie. Ook zij stellen het lab open voor bezoekers tijdens het Weekend van de Wetenschap.

Het weekend van de wetenschap is een landelijk initiatief en wordt georganiseerd door NEMO in Amsterdam. Het wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen. Check het volledige programma