Nieuws & Agenda

SPARK Campus bruist met een diversiteit aan evenementen

Wie deze winterweken saai vindt, zal de volgende winter SPARK moeten opzoeken! De afgelopen weken bruiste de campus door diverse evenementen. De aftrap vond plaats tijdens de Dutch Design Week waar SPARK voor de vierde keer een ontbijtsessie voor designers en bouwers organiseerde. Afgelopen weekend werden de festiviteiten vol enthousiasme en energie afgesloten met de finale van de eerste SPARK Challenge.

Schaften met designers
Op 24 oktober organiseerde SPARK een ontbijtsessie ‘Schaften met Designers’ tijdens de Dutch Design Week. Onder toeziend oog van vele genodigden en partners werd na afloop van de ontbijtsessie de eerste design zonnepanelen uit de collectie van Studio Solarix officieel getoond. Zij wonnen in 2016 al de Solar Design Award. “Ons uitgangspunt is altijd geweest dat we een mooi gevelpaneel wilden ontwikkelen dat ook energie opwekt zonder de focus te willen leggen op efficiëntie en terugverdientijd”, aldus Reinier Bosch, oprichter van Studio Solarix die de gevel ontwikkelde.

Captains Dinner
SPARK timmert aan de weg met de ophanden zijnde opschaling van de campus. Voortbordurend op deze beweging werden zestig ‘captains of industry’ uitgenodigd voor een ‘captains dinner’ op de campus. De avond werd vergezeld door Mark Hatch, grondlegger en initator van de wereldwijde makers beweging. Met zijn inbreng kreeg deze avond een boeiend inhoudelijk tintje.

 

Collegetour
Mark maakte de volgende dag ook zijn opwachting voor zo’n honderd studenten bij de Avans Hogeschool waar SPARK een collegetour organiseerde. Onder leiding van host Rudy van Beurden,bracht hij hen bij dat ieder mens een maker is.

SPARK Challenge
Om het winterseizoen nog wervelender af te sluiten, werd op de campus de eerste editie van de SPARK Challenge gehouden. Onder de titel ‘Close the Loop’ werkte 12 teams aan drie vraagstukken ingebracht door Bambooder, Woonbedrijf en Schrijvers Installatie Techniek over circulaire economie. Mooie casussen voor business en ICT-teams om kansrijke ideeën te identificeren en voor het bedenken van nieuwe producttoepassingen met bijbehorende eigenschappen. Deze werden onder andere uitgewerkt in een businessmodel canvas. Het uiteindelijke winnende team, bestaande uit Tim, Jovi, Julius en Ronald, hadden een idee uitgewerkt voor een buis ontwikkeld van bamboe ter vervanging van omhulsels van bijvoorbeeld een riolering, telecommunicatie kabels en elektriciteitskabels. Gefeliciteerd!

Ook interesse om een evenement bij te wonen, een mooi object in het lab te maken of een idee uit te werken? Kom naar SPARK Campus, Graafsebaan 3 Rosmalen. Meer informatie: info@sparkcampus.nl.

Fotografie: @Parallel Universum Photography