Nieuws & Agenda

In november strijdt het studententeam VIRTUe, tegen 22 ander universiteiten uit 16 andere landen, om de eerste plaats op de Solar Decathlon Middle East in Dubai. Deze uitdaging richt zich op het ‘wonen in de toekomst’. VIRTUe heeft energetisch zelfvoorzienend appartement complex ontworpen, genaamd LINQ, waarin alle processen en apparaten zijn verbonden door één slim systeem. Met dit project probeert VIRTUe de duurzaamheidsproblemen aan te pakken en een leefomgeving te creëren die de sociale en economische aspecten stimuleert.

Voordat dit project in Dubai staat is er nog een hele weg te gaan. VIRTUe is onlangs begonnen met testbouwen op de TU/e campus. Van 4 tot 9 juni presenteert VIRTUe LINQ tijdens de Dutch Technology Week. Hierna is er een periode van testen en waar nodig verbeteringen toepassen. In september wordt LINQ verscheept naar Dubai. En in het laatste stadium van dit project bouwen de studenten het appartement binnen 15 dagen op voor de Solar Decathlon in November.

Om dit te realiseren heeft VIRTUe een crowdfunding campagne geopend op de crowdfunding website van de Technische Universiteit van Eindhoven. Voor iedere donatie zijn er bedankjes zoals bijvoorbeeld een Escape Room in LINQ. Momenteel is het team bezig met het verspreiden van hun duurzame boodschap onder geïnteresseerden. Helpt u mee met het bouwen van het wonen van de toekomst?

VIRTUe is geïnitieerd vanuit de TU Eindhoven, één van de partners van SPARK Campus. Wij ondersteunen dit idee dan ook met groot enthousiasme. Wie wil er nu niet in het huis van de toekomst wonen?

Meer informatie: https://www.teamvirtue.nl/ of info@sparkcampus.nl