Nieuws & Agenda

Alles te zien over techniek en creativiteit voor jong en oud, ontmoet inspirerende makers!

Op zaterdag 1 juli aanstaande wordt in de Kaaihallen op de Tramkade in ’s-Hertogenbosch de tweede editie van het SPARK Makers Event gehouden. Ruim 50 makers laten hun ideeën, prototypes en inventieve technologie zien, die de toekomst van de stad gaan bepalen. Zo zie je robots die kunnen voetballen, maak je je eigen spinner met een lasersnijder, zie je hoe een huis van stro gemaakt kan worden, een groot wiel dat beweegt en reageert op zijn omgeving, autootjes die op zout water rijden, producten die gemaakt zijn van afval of zelfs van schimmel. Het event is omlijst door toffe muziek en verschillende foodtrucks. Het Makers Event is gratis toegankelijk en staat bol van de activiteiten voor jong en oud. 

Makermovement

Het evenement is nu nog het kleine zusje van de grote maker faires in Eindhoven en Amsterdam, toch heeft SPARK deze tweede editie het dubbele aantal makers aan het event weten te verbinden. Daarmee laat SPARK zien hoe actueel de ‘makersbeweging’ is en hoe zeer deze ingrijpt in de wereld om ons heen. Nieuwe technologie zoals een lasersnijder of 3d printen is toegankelijk voor iedereen. Daar komen zo allerlei nieuwe ideeën uit voort. Maar ook de sterke opkomst van circulaire materialen en zonne-energie hebben ertoe geleid dat mensen over de hele wereld aan het maken geslagen zijn. Dat begint al op het basisonderwijs en strekt zich uit van zolderkamer tot de innovatie bij grote bedrijven. Het makers event laat deze ideeën zien.

’s-Hertogenbosch is maakstad

Het event zet makers in de spotlight en geeft hen een podium om te laten zien waar technologie en creativiteit toe kan leiden. Juist op deze plek, midden in het hart van ondernemend, cultureel en creatief Den Bosch is een dergelijk event helemaal op zijn plek. Alhoewel de makers uit heel Nederland komen, is toch een groot aantal unieke Bossche initiatieven te zien. Van stadshout, Droomstad tot de onthulling van het nieuwe interactieve kunstwerk van kunstenaar Reinier Bosch dat geïnspireerd is op het werk van Jheronimus Bosch.

Programma

Het makers event begint om 12:00 uur en duurt tot 18:00 uur. De locatie (Tramkade, Kaaihallen, achter de Verkadefabriek) is centraal in Den Bosch gelegen en makkelijk bereikbaar. De hele dag door vinden workshops plaats voor jong en oud. Het event is gratis toegankelijk en wordt omlijst met foodtrucks. De ruim 50 makers zijn te vinden in de hallen. Kinderen kunnen hun eigen spinner maken met een lasersnijder, waarna om 14:00 uur stipt een spinnerchallenge begint. Er is ook nog volop ruimte voor ideeën vanuit Den Bosch zelf, via het Droomstad kanaal kunnen ideeën worden geüpload en toegelicht tijdens het event, zie www.droomstaddenbosch.nl.

Het volledige programma is te vinden op http://sparkcampus.nl/programmas/spark-makers-event-2017/